Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder Davy Klaassen woedend na aanstekerincident: 'Ik schrok er echt van'

Voetbal

8 apr 2023, 17:35

De moeder van voetballer Davy Klaassen heeft is nog steeds ziedend over het incident tijdens de halve finale om de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax. De Ajacied werd geraakt door een aansteker die werd gegooid vanaf de tribune. Moeder Kitty is niet te spreken over de actie van de Feyenoord-fan. "Het schelden en het rumoer horen erbij - althans, dat zeggen ze -, maar dit ging echt te ver", vertelt ze aan tijdschrift Margriet.

Vanaf de tribune in De Kuip in Rotterdam werd woensdag tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax vermoedelijk een aansteker gegooid, die op het hoofd van Klaassen terechtkwam. De voetballer liep daarbij een wond op en kon niet meer verder spelen. Een man uit Roelofarendsveen is hiervoor aangehouden.

Moeder Kitty zag het live op tv gebeuren vanuit haar huis. "Dit had ik echt niet zien aankomen", vertelt ze aan tijdschrift Margriet. "Toen ik het bloed op zijn hoofd zag, schrok ik daar echt van. Het was voor mij heel lastig om te zien, maar op zo'n moment kun je niets doen."

Eerder sprak Hart van Nederland Ajacied Rika over dit incident. Zij is erg kwaad op mensen die dit doen: 'Dat zijn geen voetballiefhebbers':

Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'
1:33
Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'

Aangifte

Na de wedstrijd nam ze gelijk contact met haar zoon op om te vragen hoe het met hem ging. "Alles ging goed, hij had alleen een kloppend gevoel in zijn hoofd. Ik zei hem rustig aan te doen en dat hij het wel echt goed in de gaten moest houden. Tuurlijk, het was uiteindelijk maar een klein gaatje, maar het is en blijft zijn hoofd. Dat zat me nog niet helemaal lekker", vertelt ze.

Inmiddels is er aangifte gedaan tegen de aanstekergooier. Ook zijn er nieuwe maatregelen van de KNVB aangekondigd. "Supergoed, maar wel net te laat", reageert Kitty. "Gelukkig wordt Davy goed begeleid en daar ben ik blij om."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.