Terug

Volg Hart van Nederland

Lubach komt met #WatLaf-band na opmerkelijk besluit KNVB

Lubach komt met #WatLaf-band na opmerkelijk besluit KNVB

Voetbal

13 okt 2023, 09:20

Arjen Lubach gaat nieuwe aanvoerdersbanden verkopen. De KNVB besloot deze week op Coming Out Day dat de OneLove-band niet meer hoeft te worden gedragen. Als tegenreactie op het besluit komt Lubach nu met de WatLaf-band. De opbrengsten gaan naar het goede doel.

De KNVB maakte woensdag bekend dat ze aanvoerders van clubs uit het betaalde voetbal niet meer opdragen een zogenoemde regenboogband te dragen. "De verantwoordelijkheid om de armband te dragen ligt nu bij de clubs zelf", zei Houssin Bezzai, programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB, tijdens een online symposium op Coming Out Day.

Vorige maand ging een item van Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia nog viral:

Prinses Alexia gaat viraal
2:45
Prinses Alexia gaat viraal

'Stelletje lafbekken'

"Stelletje lafbekken", reageert Lubach donderdagavond in zijn programma op het besluit van de KNVB. "Wat laf dat jullie in tijden van toenemende homohaat jullie handen er vanaf trekken". Als tegenreactie komt de presentator daarom met de WatLaf-band. De aanvoerdersband met KNVB-logo en de hashtag #WatLaf is te koop op watlafknvb.nl.  De opbrengst gaat naar de John Blankenstijn Foundation, die zich al tientallen jaren inzet voor acceptatie van queers in het voetbal.

Vorig jaar ontstond ophef nadat aanvoerders van Feyenoord en Excelsior op Coming Out Day weigerden de OneLove-band voor lhbti-acceptatie te dragen. COC Nederland noemde die houding "onbegrijpelijk en teleurstellend" en "een klap in het gezicht voor lhbti-fans en -spelers".

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK hoor je iedere dag de opvallendste televisiefragmenten. Beluister hier de laatste aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.