Terug

Volg Hart van Nederland

KNVB introduceert eet- en drinkpauzes voor spelers tijdens ramadan

Voetbal

23 mrt 2023, 10:05

De KNVB komt vastende spelers tegemoet tijdens de ramadan. Duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen tijdens zonsondergang stil worden gelegd, zodat spelers die meedoen aan de ramadan wat kunnen eten en drinken.

De KNVB volgt hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League. De KNVB heeft aan de NOS laten weten dat scheidsrechters de wedstrijden kort stil kunnen leggen op "het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang". Dat zal dan zijn als de bal niet in het spel is. De wedstrijd zal wel zo snel mogelijk weer hervat worden.

Vooraf besproken

Het stilleggen gebeurt alleen bij wedstrijden waarbij er een of meerdere spelers op het veld staan die meedoen aan de ramadan. De KNVB zegt dat dit voor aanvang besproken wordt tussen de scheidsrechter en teammanager van de clubs, zodat iedereen op de hoogte is.

Honderdduizenden moslims in Nederland beginnen donderdag aan de vastenmaand ramadan. Gedurende deze periode mogen moslims van het ochtendgloren tot in de avond niet eten, niet drinken, niet vrijen en niet roken en moeten ze meer aan liefdadigheid doen.

Geen eten, niet roken en geen seks: moslims beginnen aan Ramadan
0:44
Geen eten, niet roken en geen seks: moslims beginnen aan Ramadan

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.