Terug

Volg Hart van Nederland

IJVV De Zwervers supertrots op hun Oranje-speler Jorrel Hato

Voetbal

21 nov 2023, 15:36

De oud-teamgenoten van Jorrel Hato zijn dolblij om het succes van hun maatje. De 17-jarige Rotterdammer staat wekelijks in de basis bij Ajax en kan woensdag als een van de jongste spelers ooit zijn debuut maken voor Oranje. Hart van Nederland ging langs bij IJVV De Zwervers in Rotterdam-Zuid.

Hato is de eerste oud-speler van de club die het tot het Nederlands Elftal heeft geschopt. "Wij zijn supertrots", zegt zijn voormalige jeugdtrainer Michel Koks. "Jongen van Zuid, van onze club. Dat is natuurlijk supergaaf voor ons."

Rustig karakter, goede moves

De toenmalige trainers en teamgenoten van Hato herinneren hem als een zeer goede voetballer met een rustig karakter. Volgens zijn ex-teamgenoot Ferry Leertouwer was voetballen tegen hem nooit zo leuk: "Hij was je altijd drie stappen voor", lacht hij. "Hij was altijd sneller."

Koks beschrijft zijn oud-pupil als een betrouwbaar, rustig persoon. "Vooral geen grootspraak. Hij liet het op het veld zien, en niet met zijn mond." Dat hij als Rotterdammer heeft gekozen voor Ajax, is hem inmiddels vergeven. Toch houdt hij met enige schaamte het wit-rood-witte shirt van Hato omhoog. "Hopelijk stelt Koeman hem gewoon op, want een Oranjeshirt staat natuurlijk mooier naast De Kuip."

Oranje speelt dinsdagavond om 20.45 uur de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Bondscoach Koeman heeft al aangekondigd 'nieuwe jongens' te willen opstellen. In Rotterdam hebben ze dus goede hoop dat 'hun' Hato zijn eerste minuten in Oranje mag gaan maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.