Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoordfans toch in stadion van AS Roma, politie treedt op

Voetbal

20 apr 2023, 20:56

De Italiaanse politie heeft tientallen supporters van Feyenoord uit Stadio Olimpico verwijderd. De fans van de club uit Rotterdam waren erin geslaagd ondanks een verbod een kaartje te bemachtigen voor het uitduel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Ze kwamen het stadion ook in, maar werden voor de aftrap en tijdens de wedstrijd op de tribunes herkend.

Volgens aanwezige agenten van de Rotterdamse politie zijn de verwijderde fans overgebracht naar een politiebureau. Daar worden ze geïdentificeerd. Als dat is gebeurd, dan worden ze naar het vliegveld gebracht. Supporters van Feyenoord zijn niet welkom in Rome. Burgemeester Roberto Gualtieri is de rellen in 2015 met aanhangers van de huidige koploper van de Eredivisie nog niet vergeten. Na zijn verbod besloot Feyenoord ook geen Italiaanse fans toe te laten bij de gewonnen thuiswedstrijd (1-0) van vorige week in De Kuip.

Naar schatting zo'n vijfhonderd supporters van Feyenoord zijn toch naar Rome gekomen, te zien op bovenstaande foto. Het is niet bekend hoeveel van hen in het bezit zijn voor een ticket voor de wedstrijd.

Supporters van Feyenoord vertelden eerder op de dag dat het vrij eenvoudig was om via internet nog kaarten voor de wedstrijd aan te schaffen. Tickets waren donderdag nog vanaf 70 euro te koop. AS Roma heeft alle beschikbare 67.000 tickets voor het duel verkocht. De wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord begint om 21.00 uur.

Bekijk de wedstrijd hier:

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.