Terug

Volg Hart van Nederland

FC Utrecht wint sensationele 'degradatiekraker' tegen Ajax

Voetbal

22 okt 2023, 14:45

FC Utrecht heeft de problemen van Ajax nog groter gemaakt. De club versloeg de dolende ploeg van trainer Maurice Steijn met 4-3 in De Galgenwaard. Ajax staat nu 17e in de Eredivisie, Utrecht klimt naar de 16e plek.

Oscar Fraulo maakte in de 88e minuut het winnende doelpunt voor de thuisploeg. Even daarvoor lag het duel ruim 10 minuten stil, nadat supporters van FC Utrecht opnieuw voorwerpen op het veld hadden gegooid.

Ajax leed de vierde competitienederlaag op rij en heeft nu al acht ontmoetingen in verschillende competities niet gewonnen. De bezoekers uit de hoofdstad keken na 48 minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Ryan Flamingo schoot FC Utrecht in de 44e minuut op voorsprong en Mike van der Hoorn tekende voor 2-0. Vervolgens had Ajax slechts 7 minuten nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Kristian Hlynsson, een 19-jarig talent uit IJsland, scoorde tweemaal.

Steven Bergwijn schoot Ajax in de 65e minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong (2-3), na een overtreding van Hugo Novoa op Brian Brobbey. Maar het antwoord van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. De ingevallen Jens Toornstra maakte in de 71e minuut het derde doelpunt voor de thuisploeg. Fraulo bepaalde in het slot de eindstand.

Hart van Nederland/ANP

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.