Terug

Volg Hart van Nederland

Fans FC Utrecht kunnen stukje van oude grasmat aanschaffen: 'Wel een duur stukje gras'

Fans FC Utrecht kunnen stukje van oude grasmat aanschaffen: 'Wel een duur stukje gras'

Voetbal

14 juni 2023, 11:06

Ben jij een ultieme fan van FC Utrecht? Dan kun je nu een stukje van stadion Galgenwaard in huis krijgen. De club verkoopt de huidige befaamde grasmat van het stadion aan geïnteresseerden, meldt RTV Utrecht. Het stadion was namelijk wel toe aan een nieuwe grasmat, dus mag de oude naar een andere bestemming. De vraag is: moet je dat gras wel willen hebben?

Supporters kunnen op deze manier een stukje voetbalerfgoed als souvenir bewaren. Ondertussen is de club druk bezig met het plaatsen van een nieuwe hybride grasmat. Begin augustus is die waarschijnlijk bruikbaar.

Fans die interesse hebben in het 'oude gras', moeten er snel bij zijn: op is op. Ongeveer 650 supporters hebben laten weten interesse te hebben in de oude grassprieten.

Duur stukje gras

Niet iedere Utrechter is even enthousiast over de actie. Onder de Facebook-post reageren mensen kritisch op de prijs van 15 euro. "Duur stukje gras. Ik haal wel een stukje uit onze tuin. Sticker van FC Utrecht op het potje en klaar."

De kwaliteit van de mat in de Galgenwaard is regelmatig onderwerp van discussie.

Een vervanging van de mat was ook in 2018 al nodig, voetballers klaagden eerdere seizoenen al over het slechte en hobbelige speelveld. Daarop is een nieuwe grasmat aangelegd.

Na een grasmatvervanging in 2018, waren de meningen tijdelijk positiever.

Geavanceerde grasmat

In de nieuwe mat met écht natuurgras zit kunstgras verweven. Het kunstgras blijft ongeveer vijftien jaar zitten, terwijl het natuurgras jaarlijks vervangen dient te worden. Ook lagen onder het gras worden vervangen. Zand onder de mat wordt afgegraven om de veldverwarming te verwisselen voor een elektrische en duurzame, dit systeem regelt de waterafvoer en beregening.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.