Terug

Volg Hart van Nederland

FC Groningen-Ajax definitief gestaakt na vuurwerk én boze fan op veld

Voetbal

14 mei 2023, 15:02

De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in de Eredivisie is na enkele minuten voor de tweede keer stilgelegd en definitief gestaakt. Fans van de thuisploeg gooiden meerdere stukken vuurwerk op het veld. Eén supporter rende vervolgens het veld op met een spandoek in zijn hand, met een tekst die was gericht tegen het bestuur van FC Groningen. Hij werd door enkele stewards overmeesterd.

Voor FC Groningen staat er zondag niets meer op het spel. De club is al gedegradeerd uit de Eredivisie, net als SC Cambuur. Scheidsrechter Jeroen Manschot hervatte het duel na een kwartier. Kort daarna gooiden supporters van Groningen weer vuurwerk op het veld.

Het dramatische seizoen van FC Groningen was meermaals reden om in te grijpen door de politie. Ook bij het verloren bekerduel tegen Spakenburg was er een grimmige sfeer:

Grimmige sfeer rondom stadion Groningen na verloren wedstrijd
1:08
Grimmige sfeer rondom stadion Groningen na verloren wedstrijd

Strengere regels

De KNVB scherpte onlangs, na meerdere incidenten in stadions, de richtlijnen aan. Als voorwerpen op het veld worden gegooid, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede vergrijp wordt het duel volgens de nieuwe richtlijnen definitief gestaakt.

Het ging dit weekeinde al bij heel wat duels in het betaalde voetbal mis. FC Utrecht - RKC Waalwijk leek zaterdag definitief te worden gestaakt, toen tot twee keer toe drinkbekers richting het veld werden gegooid. Op last van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht werden de laatste 2 minuten van de blessuretijd alsnog uitgespeeld. De spelers van beide teams besloten als statement niet meer te voetballen. Ze verrichtten de aftrap nog en vervolgens hield RKC-doelman Etienne Vaessen de bal de resterende tijd bij zich.

ANP

Beeld: Harm Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.