Terug

Volg Hart van Nederland

FC Den Bosch ontslaat trainer Jack de Gier na verpletterende 13-0 nederlaag

Voetbal

6 mrt 2023, 11:33

FC Den Bosch heeft trainer Jack de Gier per direct ontslagen. Het is het gevolg van de recordnederlaag van de Brabanders afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle. Het werd liefst 13-0 voor de Zwollenaren.

De Gier zou na afloop van dit seizoen al vertrekken bij FC Den Bosch, omdat zijn contract niet werd verlengd. Nu is dus besloten om per direct uit elkaar te gaan, zo heeft de club maandag via Twitter bekend gemaakt. Eerder was De Gier hoofdtrainer van Almere City, NEC en Go Ahead Eagles.

Dieptepunt

Het besluit volgt na de ongekende 13-0 nederlaag van FC Den Bosch tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag. "Dit is voor mij het dieptepunt, als trainer en als speler", zei De Gier na afloop van de wedstrijd. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs niet bij de pupillen. Vanaf de eerste minuut vloog elke bal erin, er was voor ons geen houden aan. Dit is heel erg."

FC Den Bosch bezet de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het heeft alleen FC Dordrecht en Jong FC Utrecht onder zich staan op de ranglijst.

Bij PEC Zwolle was het wel feest na de 13-0, zo is te zien in bovenstaande video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.