Terug

Volg Hart van Nederland

Extra Champions League-ticket in 2024 voor Nederland

Voetbal

13 apr 2023, 23:11

Nederland mag met ingang van volgend jaar met twee voetbalclubs meedoen aan de groepsfase van de Champions League. Door de resultaten van donderdagavond op de Europese velden is Nederland verzekerd van minimaal de zesde plaats op de zogeheten coëfficiëntenranglijst van de UEFA. Dat betekent dat volgend seizoen niet alleen de kampioen, maar ook de nummer 2 van de Eredivisie zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Dit seizoen stroomt de club die als tweede eindigt in de derde voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi in. Komend seizoen krijgen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie een ticket voor de lucratieve groepsfase van de Champions League, de ploeg die als derde eindigt een ticket voor de voorrondes. Plaatsing voor de Champions League levert een startbedrag op van bijna 15,64 miljoen euro. Dat bedrag kan via premies en tv-gelden flink oplopen.

Nederland nam gedurende dit seizoen door de prestaties van de clubs in Europees verband de zesde plaats op de UEFA-ranglijst over van Portugal. Hoewel de UEFA pas aan het einde van dit seizoen de zogenoemde access list voor 2024-2025 opmaakt, is Nederland door de resultaten donderdagavond van Feyenoord (1-0 winst tegen AS Roma) en AZ (2-0 verlies tegen Anderlecht) verzekerd van in ieder geval plek zes. Portugal, dat met Benfica (Champions League) en Sporting Portugal (Europa League) ook nog twee clubs heeft die in Europa actief zijn, kan Nederland niet meer achterhalen. Dat bevestigt ook de KNVB.

Hebben Nederlandse clubs wel iets te zoeken in de Champions League? Bekijk hier de reacties op die vraag:

Stelling: Nederlandse clubs hebben niets in de Champions League te zoeken
2:52
Stelling: Nederlandse clubs hebben niets in de Champions League te zoeken

Prijzengeld omhoog

"Dankzij deze resultaten kan de gewenste stijging naar de zesde plaats op de UEFA-ranking Nederland niet meer ontgaan. Dit levert vanaf het seizoen 2024-2025 in totaal zes tickets voor Europees voetbal op, waaronder twee tickets voor de groepsfase van de Champions League, die dan in een nieuwe opzet gespeeld gaat worden. Daarnaast kan een derde club zich via de kwalificatieronden voor die fase van het toernooi voor de allerbeste Europese clubs plaatsen. En laten we uiteraard de drie andere tickets niet vergeten: twee tickets voor de Europa League (waarvan één groepsfase) en één ticket voor de Conference League", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Het tweede ticket voor Nederland voor de Champions League komt op een goed moment. De koningsklasse krijgt in het seizoen 2024-2025 een andere opzet. De Champions League telt dan geen 32 maar 36 deelnemers, die maar liefst tien wedstrijden spelen tegen verschillende deelnemers. De poulefase met zes duels voor iedere club wordt afgeschaft. Voordeel voor alle deelnemers is dat het prijzengeld fors omhoog gaat door de extra wedstrijden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.