Terug

Volg Hart van Nederland

Drie arrestaties rondom PSV-Ajax voor bier gooien, verdachten aangemeld voor stadionverbod

Voetbal

23 apr 2023, 22:11

De politie heeft zondag drie mensen aangehouden vanwege het gooien van bekers bier rondom de wedstrijd PSV - Ajax.

Een persoon gooide tijdens de wedstrijd een beker op het veld, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. De andere twee gooiden na de wedstrijd buiten het stadion met bekers bier en werden aangehouden voor baldadigheid. Deze twee verdachten zijn aangemeld voor een stadionverbod, laat een woordvoerder van de politie weten.

De biergooiers zullen zondagavond alle drie weer worden heengezonden. Details over identiteit van de verdachten kon de politiewoordvoerder niet geven.

Het voetbalduel in Eindhoven werd na een uur tijdelijk gestaakt omdat er vanaf een van de lange zijden een beker op het veld was gegooid. Na ongeveer een kwartier werd het spel weer hervat. PSV won met 3-0 van de Amsterdammers.

De KNVB scherpte onlangs de regels aan na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Bij het gooien van voorwerpen op het veld wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Bij een tweede vergrijp wordt het duel volgens de nieuwe richtlijnen definitief gestaakt.

Niet eerste keer

Eerder dit weekend ging het ook al mis bij voetbalwedstrijden. Bij de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC werd een grensrechter geraakt door een uit het publiek gegooide beker. Vorige week werd ook NAC Breda tegen Willem II gestaakt na het gooien van voorwerpen op het veld.

Bij het bekerduel in De Kuip werd Ajacied Davy Klaassen aan het hoofd geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp, waarschijnlijk een aansteker.

Ajacied Rika is daar ontzettend boos over:

Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'
1:33
Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.