Terug

Volg Hart van Nederland

AZ kondigt maatregelen aan na rellen na duel met West Ham United

Voetbal

19 mei 2023, 16:43

Algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn benadrukt dat de ongeregeldheden na afloop van het duel tussen zijn club en West Ham United van donderdagavond niet onbestraft blijven.

"Dit gaat zeker consequenties hebben", stelt hij. "Maar we willen eerst alle feiten en informatie op een rijtje hebben. We laten dit niet over onze kant gaan. Als we alle informatie hebben verzameld, dan gaan we op verschillende manieren reageren. Maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen."

AZ gaat volgende week in gesprek met de burgemeester en politie van Alkmaar en het Openbaar Ministerie. De club bestudeert op dit moment beelden van de ongeregeldheden. De politie heeft vrijdag nog geen aanhoudingen verricht, meldde een woordvoerster.

Hek geforceerd

Supporters van AZ forceerden na de door hun club verloren wedstrijd (0-1) een hek van een tribune achter het doel. Vervolgens bestormden ze de hoofdtribune, waar fans van West Ham United de overwinning en plaats in de finale van de Conference League vierden.

Er werden flink wat klappen uitgedeeld. Enkele spelers van de bezoekers uit Londen, onder wie aanvoerder Declan Rice, sprongen over de boarding om hun supporters en aanwezige familieleden te helpen. Vorige week werden familieleden van spelers en van leden van de technische staf van AZ in het stadion van West Ham United belaagd toen ze juichten na een doelpunt van hun club.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de meeste supporters van beide clubs nog gewoon zin een mooi potje Europees voetbal.

AZ strijdend ten onder in halve finale tegen West Ham United
1:34
AZ strijdend ten onder in halve finale tegen West Ham United

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.