Terug

Volg Hart van Nederland

AZ-familieleden belaagd op tribune door fans van West Ham: 'Erg geschrokken'

Voetbal

12 mei 2023, 06:49

In de halve finale van de Conference League tegen West Ham United zijn familieleden van AZ-spelers en coaches belaagd door fans van de thuisploeg.

Zo beleefde de familie van AZ-trainer Pascal Jansen donderdag even wat angstige momenten in het Olympisch Stadion. Nadat de Alkmaarders kort voor rust op voorsprong kwamen, ontstond er bij het juichen een opstootje op de tribunes.

Ze worden zo erg bedreigd, dat ze ergens anders in het stadion moeten worden ondergebracht om de wedstrijd verder te kijken. Sommige andere AZ-fans worden door stewards gevraagd om het stadion te verlaten voor hun eigen veiligheid. Wat er precies is gezegd en of er ook fysiek geweld is gebruikt is nog onduidelijk.

Doelpuntenmaker Tijjani Reijnders (AZ) noemde de atmosfeer in het stadion mooi, maar dat is Kees Jansma in het verkeerde keelgat geschoten:

Kees mist gif in interview Reijnders: 'De atmosfeer? Hoepel op!'
2:18
Kees mist gif in interview Reijnders: 'De atmosfeer? Hoepel op!'

'Geschrokken'

"Alles is weer in orde. Ik ben net na de wedstrijd gerustgesteld", aldus Jansen. "Een stukje boven mij ontstond een opstootje en was er consternatie. Ik weet niet precies waar." Mijn familie is even geschrokken en ging van de tribunes af, maar alles is oké nou. Laten we het niet groter maken dan het is."

AZ verloor de eerste halve finale met 2-1. De tweede wedstrijd in Alkmaar is volgende week donderdag.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.