Terug

Volg Hart van Nederland

Arne Slot hakt knoop door en blijft bij Feyenoord: 'Doorbouwen'

Voetbal

25 mei 2023, 09:44

Arne Slot blijft bij Feyenoord, melden verschillende media. De trainer laat dat donderdag weten, nadat er woensdag door Dennis te Kloese lang is gesproken met zaakwaarnemer Rafaela Pimenta.

"Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij", zegt Slot tegenover het AD. "Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd."

Volgens hem lopen er geen transferbesprekingen en zijn die er ook nooit geweest. "De bespreking van gisteren ging uitsluitend over een eventuele verlenging. Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord."

Kampioenschap

Slot is sinds twee jaar trainer van Feyenoord. Vorig seizoen leidde de voormalig voetballer de Rotterdammers al naar de finale van de Conference League, waarin werd verloren van AS Roma. Voorafgaand aan dit seizoen zagen maar weinigen Feyenoord als favoriet voor de landstitel, maar toch kon de club het kampioenschap eerder deze maand al twee wedstrijden voor het einde vieren. Nu heeft Feyenoord met nog één duel te gaan 10 punten voorsprong op PSV.

Slot debuteerde als hoofdtrainer bij SC Cambuur. De oud-voetballer van PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en NAC Breda verhuisde vervolgens naar AZ, waar hij eerst John van den Brom assisteerde en vervolgens zelf hoofdcoach werd.

Slot werd in december 2020 ontslagen bij AZ, nadat was uitgelekt dat hij gesprekken met Feyenoord over zijn toekomst had gevoerd. Hij ging een half jaar later aan de slag bij de club uit Rotterdam, als opvolger van de vertrokken Dick Advocaat.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.