Terug

Volg Hart van Nederland

Ajax-fans aangehouden in Marseille: hoge boetes en maandenlang cel dreigen

Ajax-fans aangehouden in Marseille: hoge boetes en maandenlang cel dreigen

Voetbal

29 nov 2023, 16:53

Elf supporters van Ajax zijn in Marseille aangehouden, ondanks een verbod om daar aanwezig te zijn. Een woordvoerder van de politie in het departement Bouches-du-Rhône heeft dit bevestigd. De gearresteerde fans riskeren een celstraf van zes maanden en een boete van 30.000 euro, volgens informatie op de officiële website van de Franse regering.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een noodwet ingesteld met betrekking tot het uitduel van Ajax tegen Olympique Marseille in de Europa League op donderdagavond. Supporters van Ajax werden twee weken geleden al gewaarschuwd dat ze niet welkom waren in het Stade Vélodrome. Dit besluit kwam voort uit zorgen over mogelijke rellen tussen de hooligans van beide clubs.

Noodwet en hoge straffen

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken neemt maatregelen om te voorkomen dat Ajax-supporters toch naar Marseille komen, zelfs als ze de wedstrijd niet in het stadion mogen bijwonen. Ondanks het stadionverbod willen de autoriteiten de supporters buiten de stadions houden om mogelijke problemen te voorkomen.

Afgelopen jaar na de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord ging het ook mis met Ajax-supporters:

Rellen bij ArenA door Ajax-supporters
1:24
Rellen bij ArenA door Ajax-supporters

Supporters van Ajax die worden gearresteerd, moeten rekening houden met een detentieperiode van waarschijnlijk 48 tot 72 uur voordat ze worden berecht. Er hangt hen een zes maanden durende celstraf en 30.000 euro boete boven het hoofd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.