Terug

Volg Hart van Nederland

Ajax bevestigt komst nieuwe trainer Farioli na teleurstellend seizoen

Voetbal

23 mei 2024, 20:53

Ajax heeft in Francesco Farioli een nieuwe trainer gevonden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice en tekent voor drie jaar in de Johan Cruijff Arena.

De Amsterdamse club heeft een zeer teleurstellend seizoen achter de rug met veel tegenslagen. Zowel op sportief als op bestuurlijk niveau. Begin april kwam het nieuws naar buiten dat Ajax de toen net nieuwe algemeen directeur, Alex Kroes, op non-actief heeft gezet. Voor veel fans was dit de zoveelste klap. Inmiddels werkt Kroes weer bij Ajax als 'titulair' technisch directeur.

Farioli neemt zijn vaste assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee. Dave Vos, die nu nog trainer is van Jong Ajax, sluit ook aan bij het eerste elftal.

Farioli is blij dat zijn overstap nu officieel is. "We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding." Hij wil naar eigen zeggen Ajax terugbrengen naar de plek waar de club thuishoort.

'Gepassioneerde trainer met ook voor detail'

Technisch directeur Alex Kroes is blij dat Ajax nu zeker is van een nieuwe trainer. "Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Uit alles blijkt dat hij een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past", aldus Kroes in een persbericht.

De jonge oefenmeester volgt interim-trainer John van 't Schip op. Farioli was eerder hoofdtrainer van de Turkse clubs Fatih Karagümrük en Alanyaspor, voordat hij vorig jaar tekende bij OGC Nice. In Amsterdam begint hij officieel op 11 juni.

Teleurstellend seizoen

Ajax kende een ronduit teleurstellend seizoen. De club eindigde als vijfde in de Eredivisie en stond zelfs even op de laatste plaats. Daarnaast werd er met 6-0 verloren bij rivaal Feyenoord en was de achtste finale het eindstation in de Conference League.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.