Terug

Volg Hart van Nederland

Vierde gouden plak voor Nederland binnen één dag: Femke Kok grijpt wereldtitel op 500 meter

Vierde gouden plak voor Nederland binnen één dag: Femke Kok grijpt wereldtitel op 500 meter

Sport

16 feb 2024, 22:30

Dat is nummer 4! Opnieuw heeft een Nederlandse sporter vrijdag een wereldtitel te pakken. Schaatsster Femke Kok greep het goud in Calgary op de 500 meter. In dezelfde stad veroverden de Nederlandse schaatssters de wereldtitel op de ploegachtervolging. 's Middags behaalden de zwemsters al twee keer goud op het WK zwemmen in Doha.

De 23-jarige Femke Kok heeft bij de wereldkampioenschappen afstanden in Calgary haar wereldtitel op de 500 meter geprolongeerd.

De tweelingzusjes Bregje en Noortje de Brouwer hebben bij het WK zwemmen in Doha het zilver behaald bij de duetten vrije kür. Nooit eerder veroverde Nederland een medaille op een WK bij het synchroonzwemmen:

Familie synchroonzwemsters de Brouwer in tranen na overwinning WK
2:27
Familie synchroonzwemsters de Brouwer in tranen na overwinning WK

Kok werd vorig jaar bij de WK in Heerenveen voor het eerst wereldkampioen op het kortste nummer van het langebaanschaatsen en deed dat als eerste Nederlandse. Ze werd in 2021 als tweede op de WK. Kok won eerder dit jaar de Europese titel op de 500 meter.

De Nederlandse schaatssters hebben bij de WK afstanden in Calgary de wereldtitel op de ploegachtervolging veroverd. Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud kwamen tot 2.51,20 en waren daarmee sneller dan de teams van titelverdediger Canada en Japan. Het is de eerste wereldtitel voor de Nederlandse ploeg sinds 2021. 

Ook succes bij de zwemsters

Ook de Nederlandse zwemsters boekten vrijdag succes. Zwemster Marrit Steenbergen heeft op de 100 meter vrije slag op het WK in Doha de eerste Nederlandse individuele wereldtitel veroverd in bijna 11 jaar tijd. Tes Schouten heeft op de 200 meter schoolslag in Doha met veel overtuiging de tweede Nederlandse wereldtitel van de dag gepakt.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.