Terug

Volg Hart van Nederland

Pixels, haperingen of volledig zwart beeld bij Formule 1: Viaplay-kijkers staan boos op

Sport

8 apr 2022, 08:11

Het lijkt een gebed zonder eind. Wederom melden veel teleurgestelde Viaplay-kijkers zich op Twitter met problemen rond Formule 1-uitzendingen. Ditmaal tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië, die zondag wordt verreden op het wedstrijdasfalt van het circuit van Albert Park in Melbourne.

Nederlandse fans zaten vrijdag al vroeg klaar om mee te kijken, al om 05.00 Nederlandse tijd startte de eerste dag van het raceweekend. Al slaagde niet iedereen erin om daadwerkelijk iets mee te krijgen van de eerste vrije training. Op Twitter is te zien hoe het beeld bij sommigen bestaat uit groene pixels en enorm hapert.

'Baggerzooi'

Kijkers zijn dan ook niet blij. "Wat een drama weer. TV direct aangesloten op de router maar toch nog steeds dit beeld. Mag hopen dat het snel verbetert want hier betaal ik niet voor. Ik wil racen zien zonder haperingen", schrijft iemand. En een ander: "Wat een baggerzooi is dat zeg! F1 kijken met geel/groen beeld!"

(Tekst gaat verder onder tweets)

Problemen Viaplay oplossen via checklist

Viaplay reageert op alle klachten op Twitter met een link naar de website, waarin via een checklist wordt uitgelegd hoe de storing verholpen zou kunnen worden door mensen zelf. Die tips lijken voor sommige kijkers te werken, maar niet voor iedereen.

Het is niet de eerste keer dat de beeldkwaliteit tijdens de Formule 1 ondermaats is. Tijdens de GP van Bahrein regende het klachten en ook de aftrap van het seizoen twee dagen eerder was voor veel kijkers niet goed te volgen.

'Ligt aan internetverbinding'

In een interview met De Telegraaf gaf topman Peter Nørrelund van Nordic Entertainment Group (NENT), de eigenaar van Viaplay, aan dat hij erg tevreden was over de lancering. Dat het beeld bij veel mensen thuis haperde, zou niet per se bij Viaplay liggen.

"Wij kunnen als aanbieder een perfect signaal hebben, maar we zijn ook afhankelijk van het signaal van de ontvanger", aldus Nørrelund. "Het gaat bijvoorbeeld om de kwaliteit van de internetverbinding van degene die thuis kijkt. Maar ook om het apparaat dat wordt gebruikt."

Verstappen vierde tijdens eerste vrije training

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Australië de vierde tijd geklokt in zijn Red Bull. De wereldkampioen in de Formule 1 moest ruim acht tienden van een seconde toegeven op Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard zette met 1.19,806 de beste tijd neer op het Albert Park Circuit.

Net als bij de eerste twee grands prix, in Bahrein en Saudi-Arabië, waren de Ferrari's bijzonder snel. WK-leider Charles Leclerc klokte achter zijn teamgenoot Sainz de tweede tijd. De Monegask, die ook een keer van de baan schoot en door het gras moest, gaf 0,571 seconde toe.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.