Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen walgt van fans die Hamilton-petjes verbranden

Verstappen walgt van fans die Hamilton-petjes verbranden

Sport

31 juli 2022, 22:20

Max Verstappen vindt het "walgelijk" dat een paar van zijn aanhangers bij de Grote Prijs van Hongarije merchandise van zijn rivaal Lewis Hamilton in brand hebben gestoken. Daarvan doken dit weekend op social media beelden op. "Dat is natuurlijk onacceptabel", zei de Formule 1-coureur na de door hem gewonnen race op de Hungaroring.

"Ik ben het hier absoluut niet mee eens, dit is gewoon walgelijk. Maar over het algemeen denk ik dat de meerderheid van de supporters tijdens de race en ook bij de podiumceremonie voor iedere coureur heeft gejuicht. Zo moet het ook zijn. Maar die video's over het verbranden van merchandise vind ik walgelijk."

Een dag voor de race in Hongarije lanceerde de Formule 1 de campagne 'Drive It Out'. In een videoboodschap riepen onder anderen de coureurs, onder wie Verstappen, en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem op tot meer respect en verbinding, ook online.

Misdragingen

Enkele weken geleden misdroegen Nederlandse Formule 1-fans zich ook al bij de Grote Prijs van Oostenrijk in Spielberg. Vooral vrouwen deden op social media melding van seksistische, racistische en homofobe beledigingen door aanhangers van Verstappen. De Nederlandse coureur veroordeelde dat wangedrag toen.

Tekst gaat door onder de tweets:

Het zogeheten 'Orange Army' was ook in Boedapest weer flink vertegenwoordigd. De fans zagen Verstappen vanaf de tiende startplek naar de zege rijden. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die vorig jaar na een intens gevecht de titel aan Verstappen moest laten, eindigde op de Hungaroring als tweede.

Na een korte zomerstop gaat het Formule 1-seizoen eind augustus verder in België, een week later gevolgd door de Dutch GP op Zandvoort. Bij beide races wordt een groot aantal Nederlanders verwacht.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.