Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen leest 'schokkende' verhalen van lastiggevallen vrouwen: 'Dit kan niet'

Verstappen leest 'schokkende' verhalen van lastiggevallen vrouwen: 'Dit kan niet'

Sport

10 juli 2022, 22:21

Meerdere vrouwelijke fans hebben geklaagd over ongewenst, grensoverschrijdend gedrag van supporters uit het Redbull-vak. De Formule 1 heeft in een verklaring laten weten de klachten zeer serieus te nemen, en ook Verstappen zegt 'schokkende dingen' te hebben gelezen.

Op Twitter delen mensen hun ervaringen over de getoonde gedragingen. "Het gedrag was teleurstellend. Mijn verwachtingen waren laag, maar goede genade: racistische, homofobe uitlatingen, ongepast praten, ongewenst aanraken en ga zo maar door", schrijft een racefan.

Een andere vrouw laat vol verbazing weten: "Ik liep langs een tribune: fluiten, schreeuwen en roepen tot ik de hele tribune voorbij was. Het was alsof ze nog nooit een vrouw hadden gezien."

Niet alleen bezoekers van de Grote Prijs moeten het ontgelden, maar ook een medewerkster van een ijskraam. Een ooggetuige die ook bij de wedstrijd aanwezig was meldt: "Een meisje dat ijsjes verkoopt wordt onophoudelijk lastiggevallen door oudere dronken mannen. Het is vreselijk."

Reactie organisatie

De organisatie van de Formule 1 laat weten op de hoogte te zijn van de misdragingen. Ook geven zij aan de meldingen zeer serieus te nemen. Zij roepen op respect te hebben voor álle F1-fans:

Ook de renstal van Red Bull, op wiens thuiscircuit de race was, oordeelde hard over het wangedrag. "We hopen dat de beveiliging en de autoriteiten hier snel iets aan doen. Dit is volstrekt onaanvaardbaar", staat in een verklaring. Verstappen zegt "schokkende dingen" te hebben gelezen. "Dit kan niet."

Verstappen weet niet te winnen

Max Verstappen wist, na de gewonnen sprintrace van gisteren, zijn pole position niet om te zetten naar een overwinning. Hij moest genoegen nemen met een tweede plek nadat Ferrari-coureur Leclerc de GP van Oostenrijk op zijn naam wist te schrijven. Verstappen blijft met 208 punten wel leider van het WK-klassement. Teamgenoot Sergio Pérez viel al vroeg in de wedstrijd uit, en ziet Leclerc de tweede positie in het klassement overnemen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.