Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen valt al in eerste ronde van GP van Sakhir uit

Max Verstappen valt al in eerste ronde van GP van Sakhir uit

Sport

6 dec 2020, 18:29

De GP van Sakhir in Bahrein is voor Max Verstappen al in de eerste ronde ten einde gekomen. De coureur van Red Bull moest uitwijken na een crash van de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Pérez (Racing Point) uit Mexico en reed de voorkant van zijn eigen bolide stuk.

Kort na de start wilde Leclerc gaan inhalen en hij raakte daarbij Pérez. Verstappen zat daarachter en kon niet meer om het tweetal dat in botsing kwam heen. "Ik kon niets anders doen", zei Verstappen over de boordradio. Max Verstappen noemt de actie van Charles Leclerc "gewoon dom". Volgens Verstappen nam de coureur van Ferrari "onnodig veel risico". "De start was wel oké. Daarna waren de auto's om me heen super agressief en ik probeerde uit de problemen te blijven", zei de Limburger voor de camera van Ziggo Sport.

'Leclerc was te optimistisch'

"Ik wilde het scenario van Singapore 2017 voorkomen en liet het gat groter worden. En toen kwam ineens Charles aan de binnenkant door onnodig risico te nemen. Je kon daar niet meteen twee plekken winnen, dat was te optimistisch van hem."

Drie jaar geleden viel Verstappen in Singapore ook vroeg uit na een crash. Verstappen, die voor de vijfde keer dit jaar uitviel, baalde dat de voorlaatste race van het seizoen door andermans schuld ten einde kwam. "Ik denk dat hij zich verremde en te enthousiast was", aldus de Red Bull-coureur. "Het was totaal onnodig. Ik vind het gewoon dom, want het had niet gehoeven." Verstappen was als derde gestart tijdens de GP van Sakhir.

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1335661580940423171

Derde

Verstappen was als derde gestart tijdens de GP van Sakhir, waar 87 korte rondes worden gereden. Door de uitvalbeurt van Verstappen kan de Fin Valtteri Bottas in de strijd om de tweede plaats verder uitlopen in de WK-stand. Het verschil voor de start was 12 punten; 201 om 189.

Lees ook: Max Verstappen eindigde vorige week als tweede in Bahrein na een race met bizarre crash

Het is de vijfde keer dit seizoen dat Verstappen uitvalt. Eerder haalde hij de finish niet tijdens de GP van Oostenrijk, de GP van Italië, de GP van Toscane en de GP van Emilia-Romagna. Volgende week wordt het uitgedunde Formule 1-seizoen afgesloten met de GP van Abu Dhabi. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.