Terug

Volg Hart van Nederland

Van Duijvenbode overleeft vijf matchdarts en bereikt vierde ronde WK

Van Duijvenbode overleeft vijf matchdarts en bereikt vierde ronde WK

Sport

29 dec 2022, 17:40

Dirk van Duijvenbode heeft zich na een thriller van een wedstrijd verzekerd van een plek in de vierde ronde van het WK darts in Londen. De als veertiende geplaatste Nederlander was na een meeslepend gevecht met 4-3 in sets te sterk voor Ross Smith uit Engeland. In de laatste set werd het 6-5 voor Van Duijvenbode.

In de beslissende leg - die volgt bij 5-5 in de zevende set - maakte Van Duijvenbode het af door dubbel 20 te gooien. Hij schreeuwde het vervolgens uit van vreugde. Zijn tegenstander liet liefst vijf matchdarts onbenut.

Van Duijvenbode kwam terug na een 3-2-achterstand. Nadat de eerste vier sets waren verloren door de darter die de set mocht beginnen, won Smith bij 2-2 zijn 'eigen' set. Bij 3-2 was hij één score verwijderd van een zege, maar de Nederlander wist toch een zevende set af te dwingen.

In die zevende set ontliepen de twee elkaar weinig, maar kreeg Smith nog eens vier mogelijkheden om het duel te winnen. De Engelsman was op de belangrijkste momenten zijn zenuwen echter niet de baas en zag dat Van Duijvenbode wel direct toeslag.

De twee darters, die elkaar op het podium met regelmaat uitlokten met gebaren, gooiden gezamenlijk liefst 31 180'ers. Smith kwam uit op een gemiddelde van 96,95, Van Duijvenbode had een lagere gemiddelde score van 93,44.

Nederland tegen Nederland

In de vierde ronde neemt de 30-jarige Van Duijvenbode het op tegen landgenoot Michael van Gerwen, de nummer 3 van de plaatsingslijst in Alexandra Palace.

Het duel tussen Van Duijvenbode en Van Gerwen wordt vrijdagavond gespeeld.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.