Terug

Volg Hart van Nederland

Zo vierde een uitzinnig Eindhoven de bekerwinst van PSV

Sport

18 apr 2022, 08:15

PSV heeft de winst van de KNVB-beker zondagavond met enkele duizenden supporters gevierd in het eigen Philips-stadion. Rond 23.30 uur betraden de spelers het veld in Eindhoven en toonden zij de beker aan de toegestroomde aanhang. Ook maakten zij onder luid gejuich een ereronde langs de fans, die het stadion voor ongeveer een derde vulden.

PSV won voor de tiende keer in de clubhistorie de KNVB-beker, door Ajax in de finale in De Kuip in Rotterdam met 2-1 te verslaan. De ploeg van de vertrekkende trainer Roger Schmidt pakte begin dit seizoen ook al de Johan Cruijff Schaal. In de Eredivisie staat PSV met nog vijf wedstrijden te spelen 4 punten achter op koploper Ajax.

Inhaalrace

Trainer Roger Schmidt maakte na de gewonnen bekerfinale van zijn PSV tegen Ajax (2-1) van de gelegenheid gebruik om de tegenstander uit Amsterdam nog even extra onder druk te zetten, met het oog op de laatste vijf duels van de titelrace in de Eredivisie. "Natuurlijk kunnen we ook nog kampioen worden", zei de Duitser. "Als wij blijven winnen, dan kunnen zij zenuwachtig worden en in de fout gaan."

PSV moet in de laatste vijf competitieduels niet alleen 4 punten goedmaken. Het doelsaldo van Ajax is ook beduidend beter. Als PSV van SC Cambuur, Willem II, Feyenoord, NEC en PEC Zwolle wint, dan heeft de koploper uit Amsterdam aan drie overwinningen en twee gelijke spelen voldoende voor de 36e landstitel. Ajax sluit het seizoen af tegen NEC, PEC Zwolle, AZ, sc Heerenveen en Vitesse.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.