Terug

Volg Hart van Nederland

Tumor bij oud-Ajacied Sébastien Haller blijkt kwaadaardig

Tumor bij oud-Ajacied Sébastien Haller blijkt kwaadaardig

Sport

30 juli 2022, 15:51

De tumor die bij voetballer Sebastién Haller is geconstateerd is kwaadaardig gebleken, meldt zijn club Borussia Dortmund. De 28-jarige spits moet daarom een ​​chemotherapiebehandeling ondergaan en is enkele maanden niet inzetbaar voor de Duitse topclub. Bij Haller werd eerder deze maand teelbalkanker vastgesteld.

"Sebastién krijgt nu de best mogelijke behandeling en de kans op herstel is zeer groot. We wensen hem en zijn familie veel sterkte en optimisme en onze gedachten zijn bij hem in deze moeilijke tijd", aldus sportdirecteur Sebastian Kehl.

Dortmund vraagt de media en fans om begrip en zegt de komende maanden geen medische details over de behandeling te kunnen geven.

Herstel

Enkele dagen geleden meldde Dortmund dat Haller succesvol was geopereerd aan teelbalkanker. "De operatie is zeer, zeer goed verlopen en het gaat heel goed met hem", liet Kehl optekenen. Kort daarvoor had Haller gemeld dat "de eerste stap" in zijn herstel was gezet.

Haller werd deze zomer door Dortmund overgenomen van Ajax. Het transferbedrag kan door bonussen oplopen tot bijna 35 miljoen euro. Haller is bij Dortmund de vervanger van de naar Manchester City vertrokken Noor Erling Haaland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.