Terug

Volg Hart van Nederland

Tom Dumoulin (31) stopt na dit seizoen met wielrennen

Tom Dumoulin (31) stopt na dit seizoen met wielrennen

Sport

3 juni 2022, 13:40

Tom Dumoulin stopt na dit jaar met wielrennen. Dat heeft de 31-jarige atleet vrijdag bekend gemaakt op zijn socialmediakanalen.

In 2021 nam Dumoulin al een 'pauze' van het wielrennen, nadat hij overtraind raakte en 'geen schim van zichzelf was'. Hij besloot toch door te gaan als wielrenner en haalde een zilveren medaille op de tijdrit bij de Olympische Zomerpelen in Tokio, vorig jaar. Ook werd hij Nederlands Kampioen op de tijdrit.

'Te weinig rendement'

"Maar hoe mooi het af en toe ook nog was: heel vaak, en zeker dit jaar, is het sindsdien ook een frustrerend pad geweest", schrijft Dumoulin. "Mijn lichaam voelde en voelt moe aan. Zodra de belasting in training of wedstrijden hoger wordt, krijg ik last van vermoeidheid, pijntjes en blessures in plaats van beter te worden. Het rendement van de trainingen leidde niet tot de gewenste prestaties. De 100 procent toewijding en wat ik er voor terug krijg is niet in balans."

"De ploeg en ik gaan nu samen een plan maken om er nog een paar hele mooie, leuke en hopelijk heel succesvolle laatste maanden van te maken", vervolgt de wielrenner. "Ik kijk vooral enorm uit naar het WK in Australië, waar ik hoop nog een laatste keer uit te kunnen halen in de tijdrit." Het is nog niet duidelijk wat Dumoulin na zijn carrière gaat doen.

Grote overwinningen

Dumoulin werd in 2017 de derde Nederlander die een grote ronde wist te winnen. Hij won toen de Ronde van Italië. Een jaar later werd hij tweede in diezelfde ronde en in de Tour de France. In 2017 werd hij wereldkampioen tijdrijden. Twee keer won hij zilver op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen. Dit jaar deed Dumoulin weer mee aan de Ronde van Italië, maar moest hij wegens vermoeidheid opgeven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.