Terug

Volg Hart van Nederland

Voormalige toptennisser opgepakt na aangiftes seksueel misbruik

Voormalige toptennisser opgepakt na aangiftes seksueel misbruik

Sport

15 juni 2022, 09:20

Een prominente tennistrainer is aangehouden door de politie op verdenking van een zedendelict. Dat meldt de NOS woensdagochtend. Twee tennissers hebben aangifte gedaan tegen de coach wegens seksueel misbruik.

De twee mannen die aangifte hebben gedaan spelen in het profcircuit. De omroep maakt niet bekend om welke spelers en coach het gaat. Wel is duidelijk dat de coach als speler zelf actief was in de mondiale top-100 van de sport. Het Openbaar Ministerie heeft de man voor onderzoek korte tijd vastgehouden. Inmiddels is hij vrij in afwachting van dat onderzoek.

Er zijn voorwaarden gesteld aan de voorlopige vrijlating van de coach, maar het is niet bekend om wat voor voorwaarden het gaat. Meestal gaat het in dit soort situaties om een contact- of locatieverbod.

Seksueel misbruik

Bij de tennisbond KNLTB heeft de aanhouding er flink ingehakt. Een groep trainers is afgelopen week bij elkaar gekomen om erover te praten met technisch directeur Jacco Eltingh. Details worden niet prijsgegeven. Wel wordt gemeld dat er in beide gevallen aangifte is gedaan van seksueel misbruik. De bond wil de spelers en hun omgeving ondersteunen en heeft een melding gemaakt bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

Op veel plekken actief

De coach was op veel plekken actief. Hij begeleidde jeugd en senioren, profs en talentvolle amateurs. Inmiddels heeft hij al zijn activiteiten stopgezet. De tennisvereniging waar hij werkte heeft vorige maand de samenwerking beëindigd. Alle clubleden zijn geïnformeerd over de situatie en gewezen op beschikbare vertrouwenspersonen.

Foto: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.