Terug

Volg Hart van Nederland

Spanning bij Oranje Leeuwinnen op de dag van EK-kwartfinale tegen Frankrijk

Sport

23 juli 2022, 10:52

De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdagavond de kwartfinale van het Europees Kampioenschap tegen Frankrijk. Het zal een pittige kluif worden voor de ploeg van bondscoach Mark Parsons.

"Ik heb wel zenuwen nu we in de knock-out-fase zitten", geeft middenvelder Jackie Groenen eerlijk toe tijdens de persconferentie. "In de groepsfase heb je meer overzicht op wat er gaat gebeuren." Bondscoach Parsons begrijpt de spanning bij zijn ploeg. "Zenuwen is een positief gevoel dat je alles wil geven, maar je moet het omzetten in controle."

Geen zenuwen bij de fans

De spanning die de spelers voelen bij dit duel, voelen de naar Engeland meegereisde fans overduidelijk niet. "Ik heb totaal geen zenuwen, maar juist volop vertrouwen in de dames. Frankrijk is niet zo best", zegt een van hen tegen Hart van Nederland. "In het stadion gaan we er met de 14de man vol tegenaan."

Een jaar ongeslagen

Nederland treft met Frankrijk een team in vorm. De Fransen werden eerste in de poule en behoren tot de favorieten voor EK-winst. Bovendien hebben ze al meer dan een jaar geen wedstrijd verloren. In februari werd een oefenduel tegen Frankrijk nog met 3-1 verloren door de Oranje Leeuwinnen.

Bij Oranje swingt het allemaal een stuk minder. De ploeg heeft te maken met blessures en coronagevallen. Op het veld kostte het aardig wat moeite om plaatsing voor de kwartfinale te bewerkstelligen. Nederland werd tweede in de poule, wat uiteindelijk genoeg was.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.