Terug

Volg Hart van Nederland

Bizarre actie: sc Heerenveen-fans poseren met afgehakte hertenkop bij Cambuurstadion

Bizarre actie: sc Heerenveen-fans poseren met afgehakte hertenkop bij Cambuurstadion

Sport

29 apr 2022, 09:55

Een bizarre actie van SC Heerenveen-fans in aanloop naar de derby tegen SC Cambuur van komende zondag. Fans van de club poseren met een afgehakte hertenkoop en een spandoek met de tekst 'Cambuur dood!' voor het stadion van hun rivaal. Het hert is het symbool in het logo van SC Cambuur.

SC Heerenveen reageert woedend op de actie. Op hun website schrijft de club dat het "boos en teleurgesteld is over het wangedrag van een aantal zogenaamde ‘supporters’, die donderdagavond met bivakmutsen voor het stadion van Cambuur stonden. De club verafschuwt dit volkomen idiote gedrag en distantieert zich dan ook van deze absurde actie."

De club zegt alle beelden op te vragen en er alles aan te doen om om de daders op te sporen, zodat er maatregelen kunnen worden genomen. De politie zegt dat er niks bekend is bij hun over het incident. Op Twitterbeelden is te zien hoe de groep er na het nemen van de foto snel vandoor gaat.

Geen aangifte

"Dit is een smakeloze actie. We denken hier wel: het gaat om een kleine groep zogenaamde supporters, hier moet je zo weinig mogelijk aandacht aan geven", zegt een woordvoerder van SC Cambuur tegen Hart van Nederland. "Maar elk weldenkend mens keurt dit gedrag natuurlijk af, dus wij ook."

"Aangifte kunnen we niet doen, er is bijvoorbeeld geen huisvredebreuk gepleegd en volgens ons vonden de gebeurtenissen plaats op openbaar terrein. Maar we willen deze actie wel heel hard afkeuren. We kijken nu gewoon vooruit naar de derby zondag. Spelers en trainer hebben waarschijnlijk weinig van de actie meegekregen."

Spandoek Cambuur-fans

Afgelopen weekend hielden supporters van SC Cambuur tijdens hun wedstrijd een spandoek omhoog met de tekst: 'Dood aan DKV', wat staat voor Dertig Kilometer Verderop. Zo duiden de twee supportersgroepen elkaar aan.

In aanloop naar de derby van eerder dit seizoen was er ook al ophef over een actie van SC Heerenveen-fans. Toen werd geposeerd met een spandoek 'Cambuur geeft je kopzorgen', met een tekening van een hert aan een galg. Het spandoek lag gevoelig, omdat Cambuur-trainer Henk de Jong ziek thuis zit met een cyste in zijn hoofd.

Incident bij AZ

Heerenveen zit de laatste weken sowieso in de maag met de eigen supporters. Afgelopen weekend misdroeg een deel van de aanhang zich na afloop van het uitduel tegen AZ. Een groep zocht de confrontatie met de aanhang van de Alkmaarders. Toen een Heerenveen-fan zijn mede-supporters tot de orde riep werd hij in zijn gezicht geslagen. De club doet onderzoek naar het incident.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.