Terug

Volg Hart van Nederland

Sarina Wiegman beseft winnen tweede titel nog niet: 'Ongelooflijk'

Sarina Wiegman beseft winnen tweede titel nog niet: 'Ongelooflijk'

Sport

31 juli 2022, 21:02

Ze deed het vijf jaar geleden met de Nederlandse voetbalsters en zondag pakte Sarina Wiegman ook met Engeland de Europese titel. "We hebben de beker gewonnen! Ongelooflijk", zei Wiegman kort na de gewonnen finale tegen Duitsland (2-1 na verlenging) bij de BBC.

De 52-jarige Nederlandse was in extase na haar tweede EK-titel. "Mijn geheim? Ik heb geen geheim, ik ben heel open. Ik besef denk ik nog niet helemaal wat hier allemaal is gebeurd, ik heb wat tijd nodig."

Historische titel

Wiegman verruilde vorig jaar de Nederlandse voetbalsters, met wie ze in 2017 het EK won en twee jaar later de finale van het WK haalde, voor Engeland. De 'Lionesses' boekten onder haar leiding de ene na de andere overwinning en bezorgden hun land zondag op het volgepakte Wembley de eerste voetbalprijs sinds de wereldtitel van de mannen in 1966.

"Deze speelsters laten zien dat ze heel graag willen winnen en iedere dag beter willen worden. Dat heb ik het hele jaar gezien", aldus Wiegman. "We hebben toen ik begon wat afspraken gemaakt en dit is het resultaat. Het zat in deze finale zo dicht bij elkaar. Maar wat maakt het allemaal uit, we hebben met 2-1 gewonnen en zijn Europees kampioen. Die beker is behoorlijk zwaar, weet ik uit ervaring. Ik ga er een paar mooie foto's mee maken", zei de luid bejubelde Nederlandse bondscoach.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.