Terug

Volg Hart van Nederland

Rolstoeltennisser Robin ontmoet zijn held Roger Federer: 'Supervet, een droom die uitkomt!'

Sport

4 juli 2022, 22:41

Een grote verrassing voor tien jonge tennisfans: zij kregen een clinic van Roger Federer. De 18-jarige Robin Groenewoud is een van de gelukkigen die mee mag doen. Robin ontdekte tennis nadat hij kanker kreeg en in een rolstoel belandde. Nu wil hij anderen inspireren met zijn verhaal.

"Robin was een normale jongen die van sport hield", blikken zijn ouders Ellen en Richard terug op het begin van zijn tenniscarrière. "Hij zat in de brugklas toen hij wat klachten kreeg. Hij bleek leukemie te hebben en heeft de langste behandeling gekregen die er is."

Robin wordt drie jaar lang behandeld en was daarna "gesloopt". Tijdens de revalidatie maakt hij kennis met tennis. "Dat vond hij leuk. Hij bleek er een enorm talent voor te hebben: inmiddels is hij Nederlands Jeugdkampioen", vertellen zijn ouders trots. "Hij ziet zijn situatie niet als een beperking, maar hij is echt langs de lijn van de dood gegaan. Daarom is het heel leuk om te zien hoe hij nu in het leven staat. We rijden stad en land af met hem. Heel positief is hij."

Droom die uitkomt

Heel positief was hij ook over zijn ontmoeting maandag met dé Roger Federer, Richard Krajicek en Esther Vergeer. "Het was supervet, een droom die uitkomt!", zegt hij dolgelukkig. Hij kreeg zelfs een high five van de tennislegende. "Dat ik erbij mag zijn om hem te zien en met hem te spelen is een droom."

Roger is op zijn beurt zeer onder de indruk van de talenten met wie hij vandaag mocht spelen. "Dat is geweldig om te zien", zegt hij vrolijk. Zo stond hij op Wimbledon, nu staat hij in Amsterdam. "Ik hou van de twee werelden waarin ik leef." Hij is sowieso van mening dat Nederlanders top kunnen tennissen. "Ze spelen misschien niet altijd op Richard Krajicek's niveau, maar er is een hoop talent."

Nummer 1 worden

En dat geldt ook voor Robin. Hou hem in de gaten, want wat Roger en Esther klaar wisten te spelen, dát wil hij ook. "Ik wil zeker de nummer 1 van de wereld worden en net als hen grand slams winnen!" , zegt hij resoluut.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.