Terug

Volg Hart van Nederland

Reacties op verrassend afscheid Schouten: 'Een fantastische schaatsster stopt'

Sport

19 feb 2024, 17:35

Maandagmiddag maakte topschaatser Irene Schouten (31) bekend haar loopbaan te beëindigen. Na een succesvolle carrière met meerdere olympische-, wereld- en Europese titels is Schouten toe aan een leven na topsport. Er komen veel reacties op haar onverwachte afscheid.

Veel collega schaatsers reageren onder de aankondiging van haar afscheid op sociale media. "Wat een prachtige races heb jij laten zien!! Nu lekker gaan genieten van je 'nieuwe' leven", schrijft Ireen Wüst op Instagram. "Een fantastische schaatsster stopt. Gefeliciteerd met je mooie carrière!"

"Je bent een schaatslegende", aldus de Canadese schaatser Laurent Dubreuil en "een van de allerbeste ooit", reageert de Amerikaanse schaatser Brittany Bowe.

"Wat een moedig besluit", laat Mark Tuitert weten. "Zoveel respect. Dank voor alle mooie momenten." Andere bekende Nederlanders als Suzan en Freek, Humberto Tan en Hélène Hendriks reageren op het bericht van Schouten. "We hebben mega genoten van je!"

Ook familie van Schouten laat weten onder de foto hoe trots ze zijn. "Wat een mooie jaren!! De dieptepunten, die we met je meevoelden, maar die jou gevormd hebben! Tot een sterke vrouw. Hoogtepunten die ons een geweldig gevoel gaven. Wat gaan we dit missen", schrijft Catherine Schouten. "Maar kan ook niet wachten om je vaker bij ons te hebben."

Diepe buiging

In de reacties wordt Schouten geroemd om haar mooie races en succesvolle toernooien. "Dankjewel voor de kippenvelmomentjes", "een diepe buiging voor alles wat je hebt gedaan" en "een 'Schouten'-zijde in Thialf heeft zij wel verdiend", klinkt het in de reacties.

Ook haar concurrenten reageren onder de Instagrampost. "Het was een eer om met je te schaatsen", schrijft de Tsjechische schaatser Martina Sáblíková. "Het was mooi om al die jaren tegen en met je te schaatsen", aldus Lotte van Beek.

Onverwacht besluit

Voor veel fans kwam het nieuws onverwacht. "O, wat schrik ik van dit bericht. Ik snap het wel, maar vind het ontzettend jammer. Je bent nog zo goed" en "wat zullen we je missen, maar wat heb je een moedig besluit gemaakt", wordt er geschreven onder het bericht.

Schouten heeft naar alle waarschijnlijkheid haar laatste wedstrijd afgelopen weekend gereden. Ze sloot haar succesvolle carrière in stijl af met drie wereldtitels.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.