Volg Hart van Nederland

PSV uitgeschakeld in Champions League: 2-0 nederlaag in Dortmund

Sport

13 mrt 2024, 23:04

PSV is uitgeschakeld in de Champions League na een 2-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund in de achtste finales. Dit resultaat volstond voor de Duitsers na een gelijkspel van 1-1 drie weken eerder in Eindhoven.

Dortmund domineerde in de eerste helft en kwam al in de derde minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van de Engelsman Jadon Sancho, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoot.

Zwak begin

PSV had geluk dat ze voor rust geen verdere doelpunten incasseerden en kwamen in de tweede helft beter in de wedstrijd. Hirving Lozano, die als invaller het veld betrad, raakte de buitenkant van de paal en ook enkele andere PSV-spelers creëerden gevaarlijke situaties.

Diep in blessuretijd kreeg Luuk de Jong de grootste kans, maar hij schoot van dichtbij over. Aan de andere kant wist invaller Marco Reus wel te scoren voor Dortmund, waarmee de eindstand op 2-0 kwam.