Terug

Volg Hart van Nederland

Plottwist tijdens GP van Frankrijk: Leclerc crasht als leider van race

Plottwist tijdens GP van Frankrijk: Leclerc crasht als leider van race

Sport

24 juli 2022, 15:48

Ferrari-coureur Charles Leclerc is in de Grote Prijs van Frankrijk in de Formule 1 uitgevallen door een crash. Vanuit leidende positie vloog de concurrent van Max Verstappen om de wereldtitel uit de bocht in de achttiende ronde. Een safetycar volgde.

De Monegask verloor de controle over zijn auto en torpedeerde zijn bolide regelrecht in de bandenstapel. "Noooooo", klonk het daarop uit zijn mond via de boordradio. Leclerc kwam er weliswaar zonder kleerscheuren vanaf, maar de crash heeft verstrekkende gevolgen voor zijn kansen op de wereldtitel.

Geen WK-punten

Nu hij is uitgevallen, maakt hij immers geen kans meer op WK-punten. Rijdt aartsrivaal en leider in het klassement Verstappen de race wél uit en finisht hij in de top 10, dan loopt Verstappen verder uit.

Op dit moment ligt de Nederlander eerste. Houdt hij die positie vast, dan sleept hij minstens 25 punten in de wacht. Rijdt hij ook nog eens de snelste raceronde, dan krijgt hij daar ook nog eens een punt voor.

Het het - voor Verstappen - meest ideale scenario loopt de Nederlander vergroot hij zijn voorsprong op Leclerc met 26 punten. Het gat tussen de twee zou in dat geval vergroten van 38 naar 64 punten.

'Beste opponent'

Nederlandse kijkers balen van het uitvallen van Verstappens grote rivaal. "Het maakt geen reet uit voor wie je bent. Je hart breekt gewoon voor Charles Leclerc en alle fans van Ferrari", vindt Karin. Marcello haakt in: "Leclerc is de beste opponent die Max kan wensen. Samen strijden, samen racen met wederzijds respect."

Martin hoopt voor Leclerc dat deze crash te wijten is aan technisch falen. Robin denkt dat dat het geval is en wijst naar het gaspedaal. "Dat bleef weer hangen, net als in Oostenrijk." Rianne vraagt zich af of dat probleem is onderzocht: "Ben wel benieuwd of ze daar naar hebben gekeken, of dat ze het wel geloofden bij Ferrari."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.