Terug

Volg Hart van Nederland

Petanque-fans scoren speltips tijdens eerste EK in Nederland: 'Ketsen, daar ben ik nog niet zo handig in'

Sport

14 juli 2022, 09:20

Als je denkt dat jeu de boules alleen gespeeld wordt door pensioengerechtigden in het zuiden van Frankrijk, heb je het mis. En dat petanque, de Provençaalse maar vrijwel identieke variant, alleen aftrek vindt bij pensionado's in Italië, klopt ook niet. De sport is namelijk helemaal in opkomst, ook in Nederland en ook onder jongere mensen.

Als kers op de taart van de liefhebbers van het spelletje met de metalen ballen vindt dit jaar de Europees Kampioenschap Petanque voor het eerst plaats in Nederland, en wel in hartje Den Bosch. Een cadeau omdat de Nederlandse Jeu de Boulebond dit jaar 50 jaar bestaat.

'Het is moeilijker dan je denkt'

En met dat cadeau zijn de Nederlandse liefhebbers maar wat blij. "Ik vind het heel bijzonder dat het in Nederland is. En dan in 's-Hertogenbosch. Dat vind ik schitterend", vertelt één van hen trots. Zij mag graag even kijken hoe sterspelers het spelletje spelen. "Het is bijzonder om te zien hoe zij het doen, om te kijken wat we daarvan kunnen leren." Zoals? "Ketsen, daar ben ik nog niet zo handig in. Ik kan wel aardig leggen, maar ketsen, dat is toch moeilijker dan ik denk."

De finale van het EK wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Rotterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.