Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjevrouwen winnen van stug Zwitserland en worden tweede in poule

Sport

17 juli 2022, 20:07

De Nederlandse voetbalsters hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Europees kampioenschap. Ze versloegen Zwitserland in de afsluitende groepswedstrijd in Sheffield (1-4). Dat was voldoende voor de tweede plaats in de poule, achter Zweden, dat veel te sterk was voor Portugal (5-0).

Oranje vervolgt de Europese titelstrijd zaterdag met een kwartfinale tegen het sterke Frankrijk. Nederland zal waarschijnlijk het beste duel onder bondscoach Mark Parsons moeten spelen om door te kunnen dringen tot de halve eindstrijd. Zweden wacht vrijdag met IJsland, België of Italië een op papier mindere tegenstander.

Late goals

Oranje kwam in de 49e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Ana-Maria Crnogorčević. Géraldine Reuteler maakte vier minuten later gelijk voor Zwitserland en Coumba Sow stuitte even later op de Nederlandse keepster Daphne van Domselaar en raakte vervolgens de paal.

Oranje wankelde even, maar uiteindelijk was het invalster Romée Leuchter die in de slotfase met een rake kopbal voor opluchting zorgde. Victoria Pelova (89e minuut) en opnieuw Leuchter (95e minuut) bepaalden de eindstand.

De kwartfinale tegen Frankrijk wordt gespeeld op zaterdag 23 juli in het New York Stadium in Rotherham.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.