Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje verslaat België voor het eerst in bijna 25 jaar met klinkende overwinning

Sport

3 juni 2022, 23:15

Oranje goed aan de Nations League begonnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg Belgie in met 1-4 in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De laatste keer dat Nederland Belgie versloeg is bijna 25 jaar geleden.

Steven Bergwijn scoorde in de veertigste minuut het eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. Even na de openingstreffer floot scheidsrechter José María Sánchez voor een strafschop, nadat Castagne een voorzet van Denzel Dumfries met een arm had geblokkeerd. Op advies van de VAR kwam de Spaanse arbiter op zijn beslissing terug.

Op alle fronten goed gespeeld

Memphis Depay tekende in de 51e minuut voor de 0-2. Denzel Dumfries scoorde tien minuten later de 0-3. Depay maakte ook nog zijn 41e treffer voor Oranje. Alleen Robin van Persie (50 doelpunten) en Klaas-Jan Huntelaar (42) hebben vaker voor het Nederlands elftal gescoord. Diep in blessuretijd bepaalde Michy Batshuayi namens België de eindstand.

Aanvoerder Virgil van Dijk vond dat het elftal op alle fronten goed heeft gespeeld. "We hebben ons plan heel goed uitgevoerd. Vaak veroverden we de bal op gevaarlijke plekken. Daardoor zijn ook doelpunten gevallen", zegt hij na afloop van de wedstrijd. "Een goede overwinning, met goed voetbal, met én zonder bal hebben we uitstekend gespeeld." De tegentreffer in de slotfase betreurde Van Dijk nog wel. "Als verdediger wil je graag de nul houden. Helaas gaat die er dan toch in. Zij speelden in die fase alles-of-niets, wij waren misschien wat vermoeid. Het doet niets af aan deze fraaie overwinning."