Terug

Volg Hart van Nederland

Goed nieuws voor Oranje Leeuwinnen: Groenen en Nouwen terug voor beslissend groepsduel

Sport

16 juli 2022, 19:47

Jackie Groenen en Aniek Nouwen kunnen zondag voor het Nederlands elftal uitkomen in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland op het Europees kampioenschap in Engeland. "Zij zijn volledig beschikbaar", zei bondscoach Mark Parsons op de afsluitende persconferentie. "Nee, ik zeg nog niet of ze starten. Ik moet lastige keuzes maken."

Groenen testte na het eerste groepsduel met Zweden (1-1) positief op corona. De KNVB meldde vrijdag al dat ze hersteld was van de besmetting. Nouwen viel geblesseerd uit tijdens het openingsduel van Oranje op het EK voor vrouwen. Aanvalster Vivianne Miedema zit nog wel in isolatie, na een positieve coronatest. Parsons hoopt dat ze snel negatief test. "Maar ik zie dat niet voor het duel met Zwitserland gebeuren", zei hij. "Dat is denk ik niet realistisch."

Puntje is genoeg

Oranje heeft na het gelijkspel tegen Zweden en de winst op Portugal (3-2) tegen Zwitserland aan een gelijkspel voldoende voor een plaats in de kwartfinales. "Het belangrijkste is dat we verder gaan", zei aanvoerster Sherida Spitse, die ook weet dat Nederland in de kwartfinale op het sterke Frankrijk stuit als het als tweede in de groep eindigt. "Daar zijn we niet zo mee bezig, want als je ver wil komen moet je ook topteams verslaan", stelde ze. "Het belangrijkste is nu een goed resultaat tegen Zwitserland."

Zweden en Nederland hebben na twee groepsduels 4 punten. Als beide ploegen gelijk eindigen in de poule, dan is het doelsaldo beslissend. Zowel Nederland als Zweden heeft nu een positief doelsaldo van één treffer. Zweden sluit de groepsfase af tegen Portugal.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.