Terug

Volg Hart van Nederland

Ongekende inhaalrace levert Max Verstappen podiumplaats op in Saoedi-Arabië

Ongekende inhaalrace levert Max Verstappen podiumplaats op in Saoedi-Arabië

Sport

19 mrt 2023, 19:38

Max Verstappen is na een ontzettend knappe inhaalrace op de tweede plek geëindigd op het circuit van Jeddah. Verstappen begon op plek vijftien doordat hij tijdens de kwalificatie op zaterdag motorproblemen had. Zijn RedBull-collega Sergio Pérez begon vanaf poleposition en hield dit ook vol tot het einde van de race.

Nadat Verstappen na zijn inhaalrace op plek twee belandde, werd het wel even spannend of hij de race kon uitrijden. Opnieuw leken er motorproblemen in zijn auto te zijn geslopen, toch wist Max plek twee veilig te stellen en wist zijn teamgenoot de Grote Prijs van Saoedi-Arabië binnen te halen.

Doordat Verstappen de snelste raceronde reed, blijft hij wel koploper in het Formule 1 klassement. Hij heeft op dit moment één punt meer dan zijn teamgenoot Pérez.

Geen punten voor Nyck de Vries

Nyck de Vries heeft opnieuw geen punten weten te pakken. Bij zijn tweede race in de formule 1 kwam hij opnieuw niet verder dan plek veertien in zijn AlphaTauri.

Jaren geleden sprak Hart van Nederland Nyck en Max al eens.

Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'
0:58
Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.