Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe tegenvaller Oranje Leeuwinnen: EK voorbij voor keepster Van Veenendaal

Sport

11 juli 2022, 11:47

Opnieuw een tegenvaller voor de Oranjevrouwen op het EK. Keepster Sari van Veenendaal liep tijdens de openingswedstrijd van zaterdag tegen Zweden een schouderblessure op. Na nader onderzoek is besloten dat ze dit EK niet meer in actie kan komen.

"Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen", reageert bondscoach Mark Parsons.

Daphne van Domselaar

Van Veenendaal viel zaterdagavond tijdens het duel tegen Zweden (1-1) na 22 minuten uit. Daphne van Domselaar nam haar plek onder de lat in en de kans is groot dat zij dit de komende wedstrijden ook zal gaan doen. Feyenoord-keepster Jacintha Weimar is opgeroepen om aan te sluiten bij de selectie.

Corona

Het is een volgende tegenvaller voor Oranje. Zondag werd al bekend dat middenveldster Jackie Groenen in quarantaine moet vanwege een positieve coronatest. Nederland speelt woensdagavond de tweede poulewedstrijd tegen Portugal. De groepsfase wordt zondag afgesloten met het duel tegen Zwitserland.

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.