Terug

Volg Hart van Nederland

Niet weer! Nederlandse hockeyers spelen 2-2 tegen Argentinië en verliezen na shoot-outs

Niet weer! Nederlandse hockeyers spelen 2-2 tegen Argentinië en verliezen na shoot-outs

Sport

15 dec 2022, 12:01

Nog geen week na de pijnlijke uitschakeling op het WK-voetbal is Oranje weer ten onder gegaan tegen Argentinië, op vrijwel identieke wijze. De Nederlandse hockeyers speelden in de Pro League 2-2 met gelijk tegen de Zuid-Amerikanen, maar verloren na de shoot-out-serie.

Tjep Hoedemakers had Oranje in de 25e minuut op voorsprong gezet, maar niet veel later maakte Nicolás Della Torre gelijk uit een strafcorner. Jip Janssen bracht de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée opnieuw aan de leiding, maar vlak voor tijd maakte Maico Casella gelijk.

Déjà vu

In de shoot-outs miste zowel Thierry Brinkman als Jorrit Croon voor Nederland. Argentinië was wel vier keer trefzeker en won daarmee met 4-1.

Een dag eerder verloor Oranje al met 3-0 van Groot-Brittannië. De hockeyers zijn in voorbereiding op het WK in India, dat half januari begint.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.