Terug

Volg Hart van Nederland

Neef Quincy Promes wil dat OM vóór EK besluit over strafvervolging

Neef Quincy Promes wil dat OM vóór EK besluit over strafvervolging

Sport

9 juni 2021, 12:21

Bijna een jaar na dato is nog altijd niet duidelijk of profvoetballer Quincy Promes vervolgd wordt voor een steekpartij op een familiefeest. Voor de neef die zegt door de hem te zijn gestoken duurt het te lang: hij wil daarom dat het Openbaar Ministerie (OM) nog vóór het EK voetbal een beslissing neemt over strafvervolging.

Het slachtoffer zou vorig jaar juli tijdens een familiefeest in Abcoude in zijn knie zijn gestoken door de Oranje-speler. Promes zat in december een paar dagen in de cel nadat de neef naar de politie was gestapt. Hij bleef daarna verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De voetballer ontkent zijn neef te hebben gestoken.

'Woeste blik in zijn ogen'

De neef doet woensdag anoniem zijn verhaal in De Telegraaf. Hij zegt nog altijd niet te weten waarom hij gestoken werd. "Ik ben tijdens het feest nog met Quincy op de foto geweest", zegt hij tegen de krant. "Later sloeg de stemming om voor mij onduidelijke reden om en werd ik aangevallen toen het feest eigenlijk al was afgelopen."

Hij zag zijn neef naar eigen zeggen op een gegeven ogenblik met "een woeste blik in zijn ogen" op hem afstormen. "Ik deinsde naar achteren en viel achterover. Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie, maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen."

'Zaak is klip en klaar'

Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz laat aan de De Telegraaf weten niet te begrijpen dat het OM elf maanden later nog altijd niet heeft besloten of Promes wel of niet vervolgd zal worden, ook omdat er veel ooggetuigen zouden zijn. "De zaak is klip en klaar. Iedere andere steekpartij van deze omvang was allang aan de rechter voorgelegd."

Het stoort de raadsheer dat ze het onderzoeksdossier nog niet hebben gezien. "We hebben er gewoon recht op." Zijn cliënt vreest dat justitie de beslissing over strafvervolging van de Oranje-speler over het EK voetbal heen wil tillen. "Als de aanklager daar inderdaad op uit is, spannen we een procedure aan", kondigt Moszkowicz aan.

Geselecteerd voor Oranje

Promes is door bondscoach Frank de Boer geselecteerd voor het EK voetbal. "Het is nog steeds zo dat je in Nederland onschuldig bent, zolang je niet veroordeeld bent", verdedigde De Boer destijds zijn keuze. De aanvaller kwam vorige week nog uit voor Oranje tijdens het oefenduel tegen Schotland.

(Tekst gaat verder onder video)

De Boer over selectie Promes: 'In Nederland ben je onschuldig...
3:41
De Boer over selectie Promes: 'In Nederland ben je onschuldig...

De KNVB ontkent bij De Telegraaf dat de bond heeft verzocht de zaak-Promes over het eindtoernooi heen te tillen. "Desgevraagd melden we dat de KNVB zich nooit zal bemoeien met de rechtsgang, geen partij is in deze en ook geen verzoek van welke aard dan ook heeft gedaan bij het OM", aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.