Terug

Volg Hart van Nederland

Motorprobleem Verstappen verpest kwalificatie: 'Niks werkt'

Motorprobleem Verstappen verpest kwalificatie: 'Niks werkt'

Sport

30 juli 2022, 17:05

Max Verstappen start zondag vanaf de tiende plek bij de Grote Prijs van Hongarije. Zijn auto verloor door nog onbekende redenen tijdens de derde kwalificatieronde aan motorkracht, tot zijn eigen frustratie: 'Niks werkt!', moppert hij over de radio.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez had ook geen geluk bij de kwalificatie, en moet vanaf de elfde plek starten. Zijn team had het risico genomen om hem op gebruikte banden in de tweede kwalificatieronde het circuit op te sturen.

Even leken de twee Ferrari's de eerste rij te gaan vormen, maar in de laatste seconden wist George Russell van Mercedes de snelste tijd neer te zetten. Hij start zondag op de eerste plek, met Carlos Sainz naast hem. Voor de Brit is het zijn eerste 'pole position'.

Via de boordradio uitte Verstappen tijdens zijn laatste kwalificatiepoging grote frustratie: "Ik krijg geen informatie, niks?", schreeuwt hij het uit, samen met enkele scheldwoorden. "Dit is niet het moment om details over de radio te zeggen", krijgt hij daarop van zijn team te horen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.