Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen uitgejoeld op Silverstone: 'Mij boeit het niet'

Verstappen uitgejoeld op Silverstone: 'Mij boeit het niet'

Sport

2 juli 2022, 20:31

Max Verstappen heeft net naast de poleposition gegrepen voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Formule 1. De wereldkampioen eindigde in zijn Red Bull als tweede in de kwalificatie, die grotendeels in de regen op een nat circuit Silverstone werd afgewerkt. Verstappen werd nipt afgetroefd door de Spanjaard Carlos Sainz van Ferrari.

Op veel steun hoefde Verstappen niet te rekenen in Silverstone. Het publiek jouwde hem uit tijdens het interview dat hij gaf na de race. Donderdag klonk ook al boegeroep vanaf de tribunes, maar het laat Verstappen koud. "Als zij boe willen roepen, moeten ze dat doen. Voor mij verandert het niks", zei hij. "Ik ben altijd blij om hier te zijn. Misschien mogen sommigen mij niet, dat is prima. Ze mogen hun eigen mening hebben en mij boeit het niet." (Tekst gaat verder onder tweet)

'Hun probleem'

De reden voor het boe-geroep lijkt overduidelijk. Verstappen en Hamilton raakte vorig seizoen verwikkeld in een spannende strijd om de wereldtitel van 2021. Verstappen won uiteindelijk in Abu Dhabi in de slotronde, met dank aan de safety car. Een overwinning die bij veel Hamilton-fans rauw op hun dak kwam. In Groot-Brittannië erkennen Mercedes-fans hem zelfs niet als wereldkampioen.

"Dat zulke dingen gebeuren is best wel nieuw in de Formule 1", denkt Verstappen. "Ik kon de interviewer niet goed verstaan, dat was vervelend. Maar ik concentreer me hier op wat ik moet doen en maak er geen groot probleem van. Het gaat uiteindelijk om de show. Als ze mij niet moeten is dat hun probleem."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.