Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen onbedreigd naar sprintwinst in Oostenrijk: 'Morgen wordt interessant'

Max Verstappen onbedreigd naar sprintwinst in Oostenrijk: 'Morgen wordt interessant'

Sport

9 juli 2022, 17:17

Max Verstappen heeft met duidelijk verschil de tweede sprintrace van dit Formule 1-seizoen gewonnen. Zo verstevigde de 24-jarige Nederlander op het thuiscircuit van zijn team Red Bull in Oostenrijk zijn koppositie in de WK-stand.

Ferrari-rivaal Charles Leclerc werd in de korte race tweede, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Verstappens teamgenoot Pérez had een goede sprintrace: hij wist zich van de dertiende stek op te werken naar plek 5.

Orange army

De zege in de sprintrace betekent ook dat Verstappen zondag vanaf de eerste startplek begint aan de Grote Prijs van Oostenrijk. In Spielberg waren zaterdag veel fans van de Nederlander, wat te zien was aan de oranje kleuren rondom de baan. "Dat was geweldig om te zien", aldus Verstappen direct na de race. "Op het eind was er heel veel oranje rook", vertelt hij met een grote grijns.

Dat Verstappen de sprintrace heeft gewonnen betekent dat hij morgen wederom vanaf poleposition mag starten. Of hij dan opnieuw onbedreigd naar de meet kan weet hij niet. "Morgen wordt een zeer interessante wedstrijd, die is nog veel langer. Er kan van alles gebeuren."

Het zag er gemakkelijk uit voor de Limburger, maar schijn bedriegt waarschuwt hij. "Het was alleen de eerste paar ronden waar ik een gat kon maken omdat ze achter me aan het vechten waren", zegt Verstappen. "Maar we zullen morgen zien, de auto voelt goed."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.