Terug

Volg Hart van Nederland

Mathieu van der Poel heroïsch naar winst in Parijs-Roubaix, ondanks bekogeling

Sport

7 apr 2024, 16:53

Mathieu van der Poel heeft zondag de Parijs-Roubaix gewonnen. Bij de wielerwedstrijd in het noorden van Frankrijk rijden de wielrenners 259,7 kilometer, waarvan 55 kilometer over kasseien. Van der Poel pakt met deze winst een heroïsche dubbel, nadat hij het wielermonument vorig jaar ook op zijn naam wist te schrijven.

De wielrenner leek tijdens zijn tocht nog even gesaboteerd te worden door iemand aan de zijkant. De wereldkampioen kreeg iets naar zich toegegooid. Het lijkt om een petje te gaan.

'Aanslag op je lichaam'

"Dit is niet per se een klassieker waar mijn hart sneller van gaat kloppen", vertelde de wereldkampioen van Alpecin-Deceuninck kort voor de start bij de NOS. "Vlaanderen ligt me beter. Ik moet er altijd even inkomen hier. Die kasseien zijn een aanslag op je lichaam, maar als er eenmaal een schifting is vind ik het wel leuk."

Van der Poel heeft nu zes overwinningen in zogenoemde Monumenten uit de wielersport op zijn erelijst staan. Hij won de Ronde van Vlaanderen drie keer, Parijs-Roubaix dus voor de tweede keer en was vorig jaar de beste in Milaan-Sanremo.

De 29-jarige Van der Poel staat volgende week aan de start in de Amstel Gold Race maar heeft vooral zijn zinnen gezet op Luik-Bastenaken-Luik, een week later.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.