Terug

Volg Hart van Nederland

Louis van Gaal keert terug bij Ajax als adviseur raad van commissarissen

Sport

3 okt 2023, 21:17

Louis van Gaal gaat Ajax helpen als nieuwe adviseur van de raad van commissarissen. Dat maakt de oud-bondscoach dinsdag bekend. Volgens Ajax zal Van Gaal als externe adviseur de club helpen bij voetbaltechnische zaken.

Van Gaal volgt hiermee Jan van Halst op, die onlangs werd aangesteld als interim algemeen directeur. "Op deze wijze wordt de positie van voormalig rvc-lid Jan van Halst ingevuld, die ​onlangs beslo​ot niet terug te keren in de raad van commissarissen zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt", aldus de Amsterdamse club.

Tijdens en na de Klassieker Ajax-Feyenoord liep het helemaal uit de hand:

Rellen na Ajax-Feyenoord
0:34
Rellen na Ajax-Feyenoord

Portugal

Van Gaal zal zijn nieuwe rol als adviseur op afstand vervullen. Wegens zijn gezondheid ziet hij het namelijk niet zitten om een dagelijkse rol te vervullen in Amsterdam. Van Gaal woont gedeeltelijk in Portugal en geeft aan dat dit goed te combineren is met zijn rol als externe adviseur.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.