Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden mensen op wachtlijst: basketbal steeds populairder

Sport

24 feb 2024, 22:26

Basketbal is wereldwijd vooral bekend door de NBA in de Verenigde Staten, maar ook hier in Nederland is de sport mateloos populair aan het worden. Op de Olympische Spelen doet Nederland tegenwoordig zelfs mee in het 3x3 basketbal.

Een combinatie van die twee dingen maakt dat de wachtlijsten bij basketbalclubs in Nederland uitpuilen, zegt Maarten Hoffer, directeur van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB).

"Onze sport groeit harder dan het aantal accommodaties dat de sport faciliteert. Er zijn simpelweg niet genoeg sporthallen waar onze verenigingen goede 5-tegen-5 trainingen kunnen houden en wedstrijden kunnen organiseren", begint hij. En dat is een probleem in het hele land. "Het speelt bij verenigingen door heel Nederland."

LeBron James

Volgens de bond is basketbal momenteel de snelst groeiende sport van ons land. "De groei komt door de zichtbaarheid van de sport. Via sociale media komen honderdduizenden Nederlanders met de NBA, LeBron James, Luka Doncic en Steph Curry in aanraking."

De bond adviseert clubs bij hun gemeente aan te kloppen om het probleem aan te kaarten. "Op korte termijn zoeken we naar manieren om de beschikbare ruimte nog efficiënter in te zetten. Denk aan samenwerkingen met gemeentes om betaalde coaches overdag op vroegere tijdstippen basketbaltraining te laten geven."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.