Terug

Volg Hart van Nederland

Griekspoor laatste Nederlander op Australian Open

Sport

18 jan 2024, 12:20

Tallon Griekspoor heeft zich verzekerd van een plek in de derde ronde van de Australian Open. De als 28e geplaatste Nederlander was in vier sets te sterk voor de Fransman Arthur Fils: 3-6 6-1 7-5 6-4.

"Ik had een pittige loting, maar ik heb al twee goede tegenstanders verslagen. Dat ik in de eerste ronde terugkwam van 2-0 achter in sets en nu van 1-0 achter betekent dat ik goede dingen laat zien", aldus de Nieuw-Venneper.

Tallon Griekspoor neemt het in de derde ronde van de Australian Open opnieuw op tegen een Fransman, de nummer 122 van de wereld Arthur Cazaux. Hij kan zich dan voor het eerst plaatsen voor de vierde ronde van een grand slam. Vorig jaar bleef Griekspoor steken in de derde ronde in Melbourne en toen was Stefanos Tsitsipas te sterk.

Laatste Nederlander

Griekspoor is de enige Nederlander die nog actief is in het enkelspel van de Australian Open. Eerder op de dag verloor Arantxa Rus in de tweede ronde van de Russin Anna Kalinskaja, de nummer 75 van de wereld. Na een uur en 22 minuten werd het 6-1 7-5. Wesley Koolhof en Demi Schuurs maken met hun partners nog wel kans op een slamtitel in het dubbelspel.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.