Terug

Volg Hart van Nederland

Goede hoop op meespelen Miedema in EK-kraker tegen Frankrijk

Sport

22 juli 2022, 20:59

Bondscoach Mark Parsons van de Nederlandse voetbalsters heeft goede hoop dat hij zaterdag in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk kan beschikken over Vivianne Miedema. Dat zei de Engelsman vrijdag voor aanvang van de afsluitende training.

Miedema liep tijdens het EK het coronavirus op en miste daardoor de laatste twee groepswedstrijden, tegen Portugal (3-2) en Zwitserland (4-1). De spits sloot woensdag weer aan bij de selectie. "Ik zei eerder dat het ervan af zou hangen hoe ze de drie trainingen door zou komen. Daarvan hebben we er nu twee gehad", aldus Parsons. "Maar dingen gaan goed, er is een kans dat ze kan spelen."

Zonder Martens

Parsons liet in het midden hoe hij het verlies van Lieke Martens tegen Frankrijk op gaat vangen. Voor de linksbuiten zit het EK, vanwege een voetblessure, erop.

Oranje verloor in februari tijdens het Tournoi de France met 3-1 van Frankrijk, dat op het EK tot dusverre ook een betere indruk maakt dan Nederland. "Maar we zijn gegroeid, zowel op het veld als ernaast. En ik denk niet dat landen graag tegen ons spelen, want we hebben kwaliteiten. Dat hebben we hier in delen van wedstrijden laten zien."

Steun van de fans

Middenvelder Jackie Groenen, die net als Miedema op het EK werd getroffen door het coronavirus, denkt dat Nederland in Rotherham veel kan hebben aan de steun van Oranjefans. "Ik hoorde dat veel mensen deze kant opkomen. Het publiek kan altijd een hoop verschil maken. Hier zitten ze ook dicht op het veld", zei ze.

Groenen vindt het niet erg dat de favorietenrol bij Frankrijk ligt. Ze ziet ook kansen. "Frankrijk heeft sterke aanvallers en kan gevaarlijk zijn richting ons doel. Maar dat geeft ons misschien juist ook wat ruimte", aldus Groenen, die zei gezonde spanning te voelen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.