Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen pakt pole position, voor zevende keer op rij

Formule 1

18 mei 2024, 17:22

Dit weekend is Max Verstappen weer vooraan te vinden tijdens de GP van Emilia-Romagna. Tijdens de kwalificatie was de Nederlander de snelste, waardoor hij voor de zevende keer op rij dit seizoen de pole heeft veroverd. Hij evenaarde zelfs een record.

Het had niet veel gescheeld of Oscar Piastri stond zondag als voorste aan de start. De voorsprong van Verstappen is maar 0,074 seconde. Na Verstappen en Piastri start Lando Norris op de derde plek, en Charles Leclerc op plek vier.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez slaagde er niet in de derde kwalificatiesessie te halen. De Mexicaan bleef steken op de elfde plaats.

Record

Verstappen evenaarde met zijn pole het record van de meeste poles op rij van racelegende Ayrton Senna van acht. De reeks van Verstappen is inclusief de laatste race van vorig seizoen. "Dertig jaar geleden verongelukte hij op deze baan", zei Verstappen over de Braziliaan. "Ik ben blij met de pole en het is ergens een mooie herinnering aan hem. Hij was een ongelofelijke F1-coureur, zeker in kwalificaties."

Voor de schermen gaat Max als een speer. Maar achter de schermen vreest Tom Coronel dat Max het vertrouwen in Christian Horner en Red Bull Racing weg is. Waarom zie je in de video boven dit artikel.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.